Co vaříme?

BRAMBOROVÝ ZÁVIN S MLETÝM MASEM, SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY

Do bramborového těsta vmícháme smetanový tavený sýr, petrželovou nať a vypracujeme hladké těsto.
Náplň: na oleji orestujeme mleté maso, vmícháme nadrobno pokrájenou papriku a rajčata, přidáme smaženou cibulku, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a krátce orestujeme. Z těsta vyvalujeme pláty silné asi 1 cm. Potřeme rovnoměrně náplní, stočíme a kraje dobře uzavřeme. Přeneseme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě. Poté rolády posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

Salát: červenou řepu sterilovanou a cibuli nakrájenou nadrobno smícháme . Z oleje, citronové šťávy, cukru, zakysané smetany, petrželové nati, soli a pepře si připravíme zálivku, kterou promícháme s řepou a cibulí. Necháme vychladit.

Při podávání rolády krájíme na 2 cm silné plátky.

NÁDIVKA Z RYB
File nakrájíme na malé  kostičky, přidáme žloutky, ušlehaný sníh z bílků, bylinky, koření, sůl a lehce zamícháme.
Směsí naplníme gastronádobu, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.